55XF9005 este un televizor led de 139 cm din gama de vârf de la Sony. Acesta vine cu o rezoluție 4K HDR,  ca și platformă smart vine cu sistemul de operare Android TV versiunea 7.0. Modelul se mai găsește și pe dimensiuni de 123 cm, 164 cm și 189 cm.

Display-ul utilizat la acest tv este unul de tip VA, cu o rată de refresh de 120hz,  iluminarea fiind una de tip matricială (FULL ARRAY LED BACKLIGHT), astfel beneficiați de un display luminos cu o coloristică superioară dar și un contrast excelent. Datorită procesorului de imagine Sony, X1 Extreme veți avea și una dintre cele mai bune procesări de imagine de pe piață, conținutul vizionat fiind analizat în timp real  și îmbunătățit aproape de o rezoluție 4K HDR. Pe lângă faptul ca aveți un display de 120hz, cei de la Sony vă oferă o imagine în mișcare perfectă datorită tehnologiei X-Motion Clarity,  imaginile fiind luminoase și clare chiar și în momentul în care sunt acțiuni rapide. Ca și tehnologii HDR, acesta beneficiază de toate formatele HLG, HDR10 și Dolby Vision. Unghiul de vizionare este unul decent pentru un display VA, însă se pierde din coloristică de pe la un unghi de 30  de grade. Pentru gameri vine cu un input lag bun de 24.2 ms la rezoluția 4K HDR la 60hz, însă este destul de mare la rezoluția 1080p HDR la 60hz … 40.2 ms.  Ca și sonorizare vine cu o putere de 2x10w, fiind de ajuns pentru o cameră mică… însă într-un living ar fi de recomandat un sistem audio.

Acest model vine cu platforma Android TV (v.7.0) ca și sistem de operare. Ca și interfață este destul de placută, însă meniul este destul de stufos. Vine preinstalat cu aplicații ca Youtube,Netflix, Amazon, Internet Browser însă vă oferă posibilitatea să instalați încă până la 3000 de aplicații din Google Play Store(fară HBO GO). Ca și spațiu de stocare, vine cu o memorie de 16GB, utilizați aproximativ 8GB de SO, însă puteți înscrie un USB ca extindere a spațiului de stocare. Telecomanda este una clasică, cu butoane dedicate pentru Google Play Store și Netflix și unul pentru comenzi vocale inclusiv în limba română, cu o recunoaștere vocală excelentă, recent fiind introdus și Google Assistant. Designul este unul plăcut, având rama metalică, picioarele la fel din metal cu o stabilitate foarte bună. În partea din spate a picioarelor dispune și de un mic management al cablurilor, asfel veți putea ascunde cablurile prin canalele acestora. Grosimea este de 7 cm, însă e de înțeles fiind un televizor FALD, însă cu un suport apropiat de perete arată foarte bine.

În concluzie, pentru imaginea calitativă oferită, cu performanțe excelente pe partea de mișcare a cadrelor, procesarea foarte bună, dispunând de toate formatele HDR, un sistem de operare cu multe aplicații dar și un design premium, este recomandat ca fiind cel mai bun televizor LED, în gama lui de preț.

 

55XF9005

3.699 RON

5419 RON

4.443,99 RON

4.538,59 RON

4.799 RON

Categorie: