Modelul 55B8PLA este prima serie din 2018 de la LG din gama televizoarelor OLED. Este un televizor cu o rezoluție 4K HDR și rulează platforma smart WebOS 4.0. Are o diagonală de 139 de cm însă se mai găsește și pe dimensiunea de 164 cm (65”).

Televizorul dispune de un panou OLED(Organic Light-Emitting Diode) cu o rată de refresh de 120hz nativ. Este singurul OLED de la LG din 2018 care vine cu procesorul inteligent α7, procesor utilizat pe modelele 2017 de la LG, care are rolul de a analiza sursele video pentru a vă reda o imagine cât mai clară și culori cât mai reale. Față de seria C8, care poate atinge o luminozitate de 800 cd/m2 acesta ajunge până la 700 cd/m2 însă diferența dintre cele două este aproape nesemnificativă. Datorită autoilumării individuale a fiecărui pixel, contrastul oledului este infinit, cu un unghi de vizibilitate perfect, oferind performanțe superioare față de un LED TV. Oferă o acuratețe perfectă a culorilor, atingând un procentaj de 99% din spațiul de culoare DCI P3, cu o adâncime profundă a imaginilor și cu un negru perfect. La fel ca și restul oledurilor de la LG, și acesta dispune de toate standarele HDR: Dolby Vision, HDR10 și HLG. Este un televizor recomandat și pentru gameri având un timp de răspuns excelent de 1,1 ms cu un input lag de 21,2 ms la 1080P HDR și 29,5 ms la 4K HDR. Are un sunet clar și plăcut cu o putere de 40w, fiind compatibil și Dolby Atmos. 

Cum spuneam și în descriere, este un smart tv ce rulează platforma WebOS 4.0, o platformă foarte rapidă și stabilă. Are o interfață ușoară cu un acces rapid la meniul televizorului. Vine cu aplicații preinstalate ca Youtube, Netflix, HBO GO, Amazon Video, Internet Browser însă puteți accesa LG Content Store pentru a descărca mai multe aplicații. Pentru o utilizare mai rapidă a funcțiilor smart, aveți în pachet telecomanda Magic Remote, o telecomandă plăcută la atingere cu un buton dedicat pentru Netflix și Amazon și cu un buton de comenzi vocale (Google Assistant). Televizorul are un design elegant, primul lucru care vă va atrage atenția este ecranul lui, care este foarte subțire. Displayul este de doar 0,88mm iar cu componentele electronice atinge doar 4,9 cm, fiind unul dintre cele mai subțiri televizoare de pe piată. Are un stand metalic poziționat pe centru, asfel vă oferă posibilitatea să-l poziționați pe orice mobilier.

 

Ca și concluzie, deși nu vine cu procesorul de imagine α9 la fel ca restul oledurilor de la LG, diferența de imagine fiind aproape nesemnificativă, este cea mai bună alegere raport calitate/preț.

 

55B8PLA

6.783 RON

4.799 RON

5549 RON

6.061,99 RON

 RON

Categorie: