Televizorul 55Q6FN este primul model din seriile Q de la Samsung. Este un led tv smart, cu o rezoluție 4K HDR, care beneficiază de tehnologia Quantum Dots. Acest model se mai găsește și pe dimensiunea de 123 cm, 164 cm, 189 cm și 208 cm.

Pentru dimensiunea aceasta, este utilizat un display tip VA, cu iluminare Edge Led. Este unul dintre cele mai luminoase televizoare în gama lui de preț (aprox. 1000cd/m2), cu o coloristică foarte bună, un contrast excelent, însă cu un unghi de vizibilitate scăzut. Pentru o procesare de imagine excelentă, acest model dispune de procesorul de imagine Q Engine, un procesor care analizează fiecare cadru pentru a vă oferii cele mai bune culori, contrast și detalii. Cum spuneam și mai sus, este un televizor cu o coloristică foarte bună atingând peste 90% din spațiu de culoare DCI P3. Panoul are o rată de refresh de 120hz, oferind imagini în mișcare excelente, chiar și la cadre mai rapide. Este cel mai recomandat televizor pentru gameri în această gamă de preț, având un input lag de doar 15 ms, la 1080P HDR și 15.3 ms la 4k HDR. Ce mai e de specificat e că acest model dispune și de VRR(Variable Refresh Rate), astfel folosit ca un monitor sau conectat la o consolă de gaming poate sa-și adapteze numărul de hertzi, în funcție de cât necesită sursa de redare. Are o sonorizare de 40w, cu 2.1 canale oferind un sunet clar, cu mic bass, însă pentru o cameră spațioasă e de recomandat un sistem audio/soundbar. La fel ca restul gamei de televizoare 2018 de la Samsung, nici acesta nu mai dispune de suport audio DTS.

Acest model rulează cunoscuta platformă smart Tizen, o platformă rapidă, intuitivă și foarte ușor de utilizat. Dispune de aplicații preinstalate ca Youtube, HBO GO, Netflix, Amazon Prime, Internet Browser și vă mai oferă posibilitatea de a descărca încă câteva aplicații. Vine în pachet cu telecomanda smart, o telecomandă din plastic, cu un design plăcut la atingere, ușor de utilizat având doar câteva butoane, printre care un buton de comenzi vocale doar în limba engleză. Ca și design, televizorul oferă o eleganță premium, având o ramă metalică foarte subțire cu 2 picioare poziționate pe lateral. Are o grosime de doar 6,3 cm fiind destul de slim.

Este un televizor de recomandat în încăperile luminoase, oferind performanțe foarte bune la calitatea imaginii, cu un display foarte luminos și un nivel ridicat de culori, cu un sistem de operare ușor și fluent dar și cu un design elegant. Având un preț foarte bun în perioada Black Friday, pot spune că este cel mai recomandat televizor în această gamă de preț.

 

55Q6FN

4.403 RON

3.499 RON

6.599,99 RON

Categorie: