Modelul 55Q7FN este un televizor led de la Samsung care dispune de tehnologia Quantum Dots. Acesta are o rezoluție 4K HDR și o diagonală de 139 cm și se mai găsește și pe dimensiunea de 164 cm și 189 cm.

Acest televizor utilizează un panel tip VA, cu iluminare Edge Led. Este un televizor cu un display foarte luminos, atingând măsurători până la 2200 de niți(cd/m2), fiind superior chiar și seriilor Q8FN și Q9FN în acest aspect. La fel ca și restul seriilor QLED de la Samsung, și acest model beneficiează de procesorul de imagine Q Engine, un procesor ce analizează sursele video la nivel de scene pentru a vă oferi cele mai bune performanțe ca și claritate, cele mai vibrante culori și cele mai bune detalii chiar și în scene mai întunecate. Față de seria Q6FN care atingea în jur de 90% din spațiul de culoare DCI P3, acest model poate atinge 100% din spațiul de culoare, oferind performanțe chiar mai bune și față de seria Q8FN. Este un televizor cu un panel de 120hz, având o mișcare fluentă a cadrelor, însă la unele scene foarte rapide poatea apărea efectul de motion blur. Pentru o calitate superioară a surselor video, acest televizor dispune și de următoarele formate HDR: HDR10, HLG și noul metadata HDR+, însă fără suportul Dolby Atmos. Este un televizor recomandat și pentru pasionații de gaming, având performanțe foarte bune, cu un timp de răspuns de 12,6 ms și un input lag de 20,1 ms la 1080P HDR și 19,4 ms la 4K HDR. La fel ca și Q6FN, și acest model dispune de VRR(Variable Refresh Rate), asfel utilizat ca și monitor sau conectat la consolă de gaming poate să-și adapteze numărul de hertzi în funcție de sursa de redare. Are un sunet plăcut, clar, fiind simțită și prezența bassului având 4.1 canale și cu o putere de 40w. La fel ca și restul modelelor 2018 de la Samsung, nici acest model nu dispune de suportul audio DTS.

La fe ca și restul seriilor smart de la Samsung din 2018, și acesta rulează cu platforma smart Tizen. Este o platformă rapidă, cu un meniu intuitiv și foarte ușor de utilizat. Are aplicații preinstalate ca Youtube, HBO GO, Netflix, Internet Browser însă aveți posibilitatea de a descărca încă câteva aplicații din magazinul Samsung TV Apps. Vine în pachet cu telecomanda smart, o telecomandă din plastic, plăcută la atingere și ușor de utilizat. Aceasta are un buton de comenzi vocale doar în limba engleză. Ce mai e de specificat, e că acest model vine și cu One Connect Box, o cutiuța ce reprezintă conectica și se conectează la televizor printr-un cablu aproape invizibil. Primul lucru ce vă va atrage la acest televizor este design-ul. Acesta are o ramă foarte subțire metalică, cu o carcasă de plastic cu un finisaj plăcut. Piciorul în formă de T sau cum îl numesc cei de la Samsung, suportul Tower este realizat din metal, oferindu-vă o eleganță indiferent de încăperea unde poziționați televizorul. Ce mai e de specificat, e că televizorul are o grosime de doar 5,2 cm fiind foarte slim.

Ca și concluzie, este un televizor recomandat pentru încăperile luminoase. Pentru imaginea cristalină și culorile excepționale, o platformă smart foarte rapidă și un design premium este catalogat drept unul dintre cele mai bune televizoare din această gamă de preț.

 

55Q7FN

6.426 RON

4.799 RON

6.099,99 RON

5644 RON

 RON

Categorie: