Acest televizor este un model din seriile de mijloc de la Sony, cu o rezoluție 4K HDR, rulând sistemul de operare Android TV ca și platformă smart. Are o diagonală de 123 cm, însă este un model care se potrivește în orice încăpere deoarece se mai găsește pe dimensiunile de 108 cm, 139 cm, 164 cm, 189 cm și 215 cm.

Vine cu un display tip VA, cu iluminare Edge Led, fiind un televizor luminos, cu un contrast foarte bun și o coloristică excelentă, însă are un unghi de vizibilitate destul de scăzut. Pentru imagini în mișcare fluente, chiar și în scenele rapide, tv-ul are un display de 120hz. Ca și seria XF8305, dispune de procesorul de imagine X1 4K HDR Processor, un procesor ce analizează conținutul redat în timp real și îl îmbunătățește aproape de rezoluția 4K, oferind claritate, contrast și coloristică cât mai realiste. Pentru scenele mai luminoase sau pentru sursele HDR, vine cu tehnologia Super Bit-Mapping, care analizând gradațiile de culoare la nivel de pixeli, vă oferă culori redate corect. Este un televizor recomandat pentru gameri, având un input lag de doar 13ms și oferind suport pentru standardul de imagine HDR10. Ca și sonorizare vine cu boxe de 2x10w, însă v-aș recomanda să achiziționați un soundbar/sistem audio.

Vine cu platforma Android TV ca și sistem de operare, versiunea 7.0, însă cât de curând v-a primii update-ul pentru versiunea 8.0. Are o interfață plăcută, cu aplicații preinstalate ca Youtube/Netflix/Internet Browser/Amazon Prime, însă fără HBO GO. Ca și magazin de aplicații, este utilizat Google Play Store, de unde puteți instala până la 3000 de aplicații. Tv-ul vine cu 16GB spațiu de stocare, jumătate fiind utilizat de sistemul de operare, însă pentru stocare mai mare puteți înscrie un stick USB ca memorie. Pentru acces mai rapid la Google Play Store și Netflix aveți butoane dedicate pe telecomandă iar pentru căutarea mai rapidă pe internet, aveți și un buton pentru comenzi vocale, funcționând excelent și in lb. română. Oferă un design elegant, având rama și picioarele din aluminiu. Are o grosime de 5,8 cm fiind destul de slim.

Comparându-l cu modelele de la concurență 49Q6FN care are un dispay VA doar de 60hz și 49SK8500 care are un display IPS de 120hz dar cu un contrast mai scăzut, pot spune că este cea mai bună alegere în aceasă gamă de preț.

 

49XF8577

4.117 RON

3.742,99 RON

3.999 RON

Categorie: