Modelul 55XF8096, este un televizor de la Sony din gama 2018 cu o rezoluție 4K HDR, care rulează cu platforma Android TV. Acesta se mai găsește pe dimensiunea de 108 și 123 cm.

La fel ca și seria de anul trecut, pentru acest model se folosește un display IPS, cu iluminare tip Edge Led. Este prima serie care dispune de tehnologia Triluminos Display, o tehnologie care vă oferă o paletă mai largă de culori, față de un televizor convențional. Este un televizor cu un unghi de vizionare foarte bun, însă are un contrast scăzut. Pentru o procesare excelentă pentru acest model este utilizat procesorul de imagine 4K X-Reality Pro, care analizează individual fiecare obiect din imagine, oferindu-i o claritate superioară și culoarea precisă pentru o imagine cât mai realistică. Panoul este de 60hz, însă cu tehnologia Motionflow veți avea parte de o îmbunătățire a imaginilor în mișcare. Are un input lag de 33 ms la 1080p HDR și 32ms la 4K HDR, fiind puțin deranjant pentru gamerii profesioniști. Sunetul oferit este plăcut deși are 2 boxe de câte 10w, însă într-o încăpere mare e nevoie de un sistem audio/soundbar.

Cum spuneam și mai sus, vine cu sistemul de operare Android TV versiunea 7.0, o platformă plăcută la interfață dar cu un meniu destul de stufos. Vine cu aplicații preinstalate ca Youtube, Netflix, Amazon Prime, Internet Browser însă puteți descărca până la 3000 de aplicaţii din Google Play Store. La fel ca și restul modelelor Android, și acesta vine cu un spațiu de stocare de 16GB însă se poate extinde cu un stick USB. Telecomanda este una clasică, cu butoane Netflix/Youtube dedicate și unul pentru comenzile vocale inclusiv în limba română.(Funcționează excelent). Este singura serie din 2018 de la Sony care păstrază design-ul modelelor din 2017, un design elegant care mie mi-a plăcut foarte tare. Are o ramă subțire din aluminiu, cu un stand poziționat pe centru cu o stabilitate foarte bună. Are o grosime de doar 5,7 cm fiind foarte slim, oferind un design atrăgător și la montajul pe perete.

 

Ca și concluzie, pentru imaginea calitativă oferită cu o procesare excelentă, un sistem de operare cu multe aplicații dar și un design elegant, este unul dintre cele mai recomandate televizoare în gama lui de preț.

 

55XF8096

3.899 RON

3.399,99 RON

3.298 RON

3924 RON

Categorie: